Російський рубль обвалився до найнижчого рівня з початку травня

Читать на русском
Російський рубль опустився до найнижчого рівня з початку травня. Станом на середу, 21 грудня, курс долара на Московській біржі піднявся вище 70 рублів.
Слово і діло

Російський рубль опустився до найнижчого рівня з початку травня. Станом на середу, 21 грудня, курс долара на Московській біржі піднявся вище 70 рублів.

Про це пише Reuters.

Зазначають, що курс долара вранці 21 грудня перевищив позначку в 70 рублів.

«Рубль продовжує тижневі втрати на тлі побоювань з приводу санкцій щодо російської нафти і газу, які лякають ринок», – пишуть у виданні.

До 07:13 за Гринвічем рубль знизився на 2,1% по відношенню до долара до 70,31, після того, як раніше досяг 70,6775. При цьому рубль втратив 1,7% і торгувався на рівні 74,76 по відношенню до євро, раніше перетнувши поріг 75 вперше з кінця квітня.

В агентстві зазначають, що на цьому тижні рубль вже втратив більше як 7% по відношенню до долара США і близько 11,5% з моменту набуття чинності обмеження на ціни на російську нафту. Варто зауважити, що в останні місяці доходи рф від експорту впали, оскільки вона різко скоротила експорт газу, а нафтове ембарго ЄС обмежує доходи від продажу нафти.

Нагадаємо, санкції фактично звели нанівець валютний імпорт рф, що змушує кремль будь-яким шляхом стримувати девальвацію рубля.

Раніше також повідомляли, що російський диктатор володимир путін чудово усвідомлював, що війна проти України поховає російську економіку. Глава Ощадбанку рф Герман Греф і глава Центробанку росії Ельвіра Набіулліна намагалися попередити путіна, проте він їх не послухав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: