Через масштабні тривоги у робочий день Україна втрачає мільярди для ВВП – Гетманцев

Читать на русском
Через масштабні повітряні тривоги по всій території України протягом дня економіка втрачає не менше 7,4 мільярда гривень.
фото Укрінформ

Через масштабні повітряні тривоги по всій території України протягом дня економіка втрачає не менше 7,4 мільярда гривень.

Про це заявив голова Комітету фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

80% Києва залишається без водопостачання після ранкових ударів – Кличко (оновлено)У Києві 80 відсотків споживачів залишаються без водопостачання після ранкової атаки. Городян просять запастися водою з бюветів та точок продажу.

За підрахунками Гетманцева, «втрати від масштабних тривог, що тривають робочий день, обраховуються щонайменше у 7,5 мільярда гривень втрат для ВВП».

«Очевидно, що ударами по нашій країні в понеділок вранці, коли люди йдуть на роботу, ворог не тільки намагається завдати удару по енергетичній інфраструктурі, а й паралізувати економічну активність», – написав він.

Також Гетманцев підкреслив, що не можна «віддати ворогові ці надто необхідні нам гроші».

«Саме тому важливо організувати роботу як державного, так і приватного сектору економіки віддалено/у неробочі часи/у вихідні таким чином, щоб не лише компенсувати простій, а й забезпечити виробництво необхідної для перемоги продукції», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні з 7 ранку по всій території України оголосили повітряну тривогу, вона тривала близько 3 години. За цей час росія атакувала кілька областей України, переважно удари були по критичній інфраструктурі.

ЗСУ під час ранкової атаки збили 44 з 50 крилатих ракет рф.

Через атаки на критичну інфраструктуру вводяться екстрені відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: