ЗСУ близькі до звільнення Кремінної, це «ворота» у промислові центри Донбасу – NYT

Читать на русском
Звільнення Кремінної та інших прилеглих міст дасть ЗСУ контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська.
AP Photo

Українські сили наблизилися до повернення невеликого, але стратегічно важливого міста на сході – Кремінної на Луганщині. У вівторок, 27 грудня, там тривали важкі бої, оскільки окупанти хочуть зберегти одне з найважче здобутих досягнень.

Про це пише The New York Times.

Кремінна є воротами в два набагато більші міста поблизу – Сєвєродонецьк та Лисичанськ, які є важливими промисловими центрами Донбасу.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Російські війська після серії принизливих відступів зміцнили свої позиції біля Кремінної. Повернення міста та інших прилеглих міст розширить позиції ЗСУ у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська.

Видання пише, що українська кампанія зі звільнення Кремінної розпочалася восени після успішного контрнаступу у Харківській області.

З того часу сторони провели серію боїв та артилерійських дуелей за шосе та села навколо Кремінної та Сватового. Російські війська зайняли обидва населені пункти незабаром після початку їхнього повномасштабного вторгнення, підірвали понтонні мости через річку і побудували ряди оборонних рубежів, щоб зміцнити лінію фронту.

NYT з посиланням на Інститут вивчення війни пише, що втративши Херсон і зазнавши інших невдач у регіоні, росія перегруповує та посилює свої війська у північній частині Луганської області для подальшого наступу.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай пояснив стратегічну важливість деокупації Кремінної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: