САП повідомила про підозру двом нардепам

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили ще двох чинних членів українського парламенту через електронні декларації.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру двом чинним народним депутатам у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«22 грудня 2022 року на виконання доручення керівника САП прокурори за участі детективів НАБУ повідомили про підозру двом народним депутатам України IХ скликання в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – інформує прокуратура.

Слідством, яке розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що у декларації за 2020 рік нардепи не вказали квартири вартістю близько 2,5 млн грн та 5 млн грн відповідно, які вони орендували протягом 2020 – 2021 років для проживання у Києві,. Цим вони порушили вимоги пп. 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про нардепок Маргариту Шол та Ірину Констанкевич.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу». Раніше антикорупційні органи запідозрили і його колегу по фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: