Хто з мерів обласних центрів керує своїм рідним містом

Читать на русском

Якщо згадати вибори столичного мера в 2020 році, там був один цікавий момент. Від «Слуги народу», нагадаємо, балотувалася Ірина Верещук. Рейтинг у Верещук був невисокий, і основні претензії до неї можна було сформулювати так: що уродженка і колишній мер Рави-Руської на Львівщині може знати про проблеми Києва, і як вона може виграти вибори, якщо її в столиці ніхто не знає. Досить спірне питання – чи краще чиновник буде керувати містом, якщо це місто йому рідне. З одного боку, дійсно краще, коли мер знає про проблеми міста на власному досвіді і «відчуває» його дух, але з іншого – ймовірно, важливіше досвід і професіоналізм. «Слово і діло» поцікавилося, хто з чинних мерів облцентрів очолює місто, в якому народився.

Рідним для себе містом керують мер Луцька Ігор Поліщук, мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Дніпра Борис Філатов, мер Краматорська Олександр Гончаренко, мер Львова Андрій Садовий, мер Миколаєва Олександр Сенкевич, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Полтави Олександр Мамай, мер Чернівців Роман Клічук, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мера Херсона Ігор Колихаєв, в.о. мера Харкова Ігор Терехов і мер Тернополя Сергій Надал.

Столичний мер Віталій Кличко народився в селі Біловодське в Киргизстані – там, де проходив військову службу його батько. Міський голова Кропивницького Андрій Райкович народився в Таллінні (Естонія).

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків родом із Чернігівської області, мер Ужгорода Богдан Андріїв – з Львівської області, мер Запоріжжя Володимир Буряк – з Дніпропетровської області, мер Житомира Сергій Сухомлин – з Рівненської області, міський голова Рівного Олександр Третяк – з Волинської області. Сумський мер Олександр Лисенко народився у Москві.

Олександр Симчишин хоч не з самого Хмельницького, але з Хмельницької області. Міський голова Черкас Олександр Бондаренко народився в смт Лисянка Черкаської області.

З голів ОДА народилися в області, адміністрацію якої очолюють, 15 чиновників. Наприклад, Олег Синєгубов народився в Харкові, а керує Полтавською ОДА. Айна Тимчук родом з Дніпра і при цьому очолює Харківську обладміністрацію.

Нагадаємо, «Слово і діло» підрахувало, скільки землі було у власності мерів і голів обладміністрацій станом на 2020 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: