Австрія перерахує 5 млн для енергетичної підтримки України

Читать на русском
Влада Австрії надала 5 мільйонів євро до Фонду енергетичної підтримки України, створеного Міненерго при Секретаріаті Енергетичного співтовариства.

Влада Австрії надала 5 мільйонів євро до Фонду енергетичної підтримки України, створеного Міненерго при Секретаріаті Енергетичного співтовариства із метою акумулювання коштів донорів на закупівлю необхідного обладнання для українських енергетичних компаній.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Про це стало відомо під час робочого візиту української делегації до Відня, де заступник міністра енергетики України з європейської інтеграції Ярослав Демченков провів зустріч із віцеканцлером – федеральним міністром Вернером Коглером.

Перерахування коштів стане першим етапом фінансової допомоги, яка разом із вже доставленим обладнанням і ще доставлятиметься в Україну, суттєво посилить здатність енергетичних компаній здійснювати ремонт роботи об'єктів інфраструктури.

Віцеканцлер Австрії Вернер Коглер висловив слова підтримки Україні та наголосив, що вражений мужністю українців та професіоналізмом енергетиків, які після масових обстрілів невпинно ремонтують пошкоджені об'єкти.

У свою чергу Демченков висловив подяку партнерам за надану фінансову та матеріальну підтримку, і підкреслив, що наші потреби в обладнанні «зростають із кожним тижнем».

«Ми розглядаємо всі варіанти для максимально швидких поставок обладнання та матеріалів для відновлення енергетичної інфраструктури України», - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, «Укренерго» направить понад 400 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: