В Одесі почали демонтувати пам'ятник Катерині II – фото

Читать на русском
В Одесі почали розбирати огорожу навколо пам'ятника імператриці Катерині ІІ. Пам'ятник мають намір демонтувати, як і вирішила міськрада.
Фото: dumskaya.net

У центрі Одеси вранці 28 грудня почали демонтувати пам'ятник Катерині ІІ на однойменній площі. Поки що комунальники розбирають дерев'яну огорожу навколо пам'ятника.

Про це повідомляють «Думська» та «Суспільне».

За інформацією місцевих ЗМІ, рух транспорту на площі перекрито. Комунальники розпочали підготовку до демонтажу, вони розбирають нещодавно зведений навколо пам'ятника саркофаг. На місці знаходиться велика кількість охорони.

Огорожу навколо пам'ятника вставили на початку листопада. На ній розмістили оголошення про те, що ведуться підготовчі роботи з демонтажу та перенесення скульптурної композиції «Засновникам Одеси».

Нагадаємо, 30 листопада міськрада підтримала рішення про демонтаж пам'ятника «Засновникам Одеси», частиною якого є фігура російської імператриці Катерини ІІ. Пам'ятник перенесуть до Художнього музею.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, у яких містах під час повномасштабної війни з'явилася вулиця імені Бандери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: