У яких містах під час повномасштабної війни з'явилася вулиця імені Бандери

Читать на русском

В Україні на сьогоднішній день є понад п'ять сотень вулиць, провулків та проспектів, названих на честь лідера українських націоналістів Степана Бандери. У Києві проспект на честь Бандери з'явився ще під час першої хвилі перейменувань у 2016 році – символічно замість Московського. Днями деокупований Ізюм став найсхіднішим містом з вулицею Степана Бандери. «Слово і діло» з'ясувало, в яких містах протягом року з'явилася вулиця, названа на честь головного «кошмару» росіян.

Вулиці імені Степана Бандери цього року з'явилися у дев'яти містах України.

У червні у Волочиську Хмельницької області на вулицю Бандери було перейменовано вулицю Уральських танкістів.

У Коростині на Житомирщині вулиця Бандери у серпні з'явилася замість колишньої вулиці імені Володимира Маяковського.

У Кам'янці-Подільському (Хмельницька область), теж у серпні, перейменували понад два десятки вулиць. Іменем лідера українських націоналістів було названо вулицю, яка раніше носила ім'я космонавта Юрія Гагаріна.

Вулиця імені Бандери у вересні з'явилася у Сарнах Рівненської області – перейменували вулицю Суворова.

Наприкінці вересня міська рада Дніпра перейменувала вулицю Шмідта на честь Степана Бандери. «Не сперечатимемося в коментарях про доцільність цього перейменування. Скажу лише одне. Перечитайте 100 разів гасло українських націоналістів: «Воля народам! Воля людині!». І потім ще раз сто разів. Перечитайте та усвідомте. Напевно, за всю історію людства жодного разу сенс існування вільних людей не був сформульований так стисло і ємно», – прокоментував мер Борис Філатов.

У Фастові на Київщині вулиця Бандери з'явилася на місці вулиці Матросова. У Вараші Рівненської області ім'ям лідера ОУН назвали вулицю між майданом Незалежності та мікрорайоном Будівельників.

Вулиця Льва Толстого у Вінниці з листопада носить ім'я Степана Бандери.

У грудні у звільненому Ізюмі Харківської області замість Пушкінської з'явилася вулиця Бандери. ЗМІ пишуть, що Ізюм є найсхіднішим містом України, в якому є така вулиця.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, на честь кого перейменовують вулиці найбільших міст України.

Про найгучніші скандали, пов'язані з декомунізацією в Україні, можна почитати тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: