Влада Одеси визначилася, що зробить з пам'ятниками Катерині II та Суворову

Читать на русском
Одеська міська рада підтримала рішення демонтувати пам'ятники Катерині II та полководцю Суворову.
Фото: Суспільне Одеса

Одеська міськрада підтримала рішення про демонтаж пам'ятника «Засновникам Одеси», частиною якого є постать російської імператриці Катерини ІІ. Також знесуть пам'ятник Олександру Суворову.

Про це повідомляє пресслужба мерії. Рішення ухвалили депутати Одеського міського на сесії у середу, 30 листопада.

Дерусифікація-2022: на честь кого перейменовують вулиці найбільших міст УкраїниНа честь кого найчастіше перейменовують вулиці Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Одеси – на інфографіці.

«На XVI сесії Одеської міської ради депутатами підтримано рішення про демонтаж та перенесення пам'ятника «Засновникам Одеси», - йдеться у повідомленні.

Крім того, міськрада ухвалила рішення демонтувати та перенести пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову.

За демонтаж пам'ятника Катерині II проголосував 43 депутати, один не голосував. Демонтаж пам'ятника Суворову підтримав 41 депутат, троє не голосували.

Як уточнив мер Одеси Геннадій Труханов, пам'ятники тимчасово перебуватимуть у художньому музеї.

Раніше мерія провела онлайн-голосування щодо подальшої долі пам'ятника. Більшість мешканців міста, які брали участь у опитуванні, підтримали ідею демонтажу монумента.

Нагадаємо, на початку листопада одеські комунальники розпочали підготовку до демонтажу пам'ятника російській імператриці Катерині II, що знаходиться на однойменній площі. Монумент замотали у чорний целофан та обгородили 7-метровим парканом.

У листопаді у Києві перейменували ще 11 вулиць, назви яких були пов'язані з Росією. Серед них вулиці Гастелло, Карбишева та Валі Котика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: