В Ужгороді демонтували пам'ятник радянському солдату – фото

Читать на русском

В Ужгороді демонтували пам'ятник радянським воїнам. На його місці може з'явитись пам'ятник на честь українських героїв – закарпатських штурмовиків 128-ї бригади.
zakarpattya.net.ua

В Ужгороді біля українсько-словацького кордону демонтували «Пам'ятник радянським воїнам Україна – визволителям».

Про це повідомляє адміністрація Закарпатської області.

За словами голови ОДА Віктора Микити, на місці радянського пам'ятника може з'явитися пам'ятник закарпатським штурмовикам 128-ї бригади.

«Профільний департамент ОВА вже отримав завдання зібрати групу експертів, представників громадянського суспільства, сімей військових та інших для напрацювання концепту», – заявив Микита.

Місцеве видання «Закарпаття онлайн» пише, що знесений монумент мав ознаки аварійності та ніс загрозу життю та здоров'ю людей, які перетинають кордон. У жовтні спеціальна комісія встановила, що пам'ятник аварійний і потребує невідкладного демонтажу та переміщення на зберігання у певне місце.

Нагадаємо, у квітні в Києві демонтували бронзову скульптуру двох робітників, яку було встановлено «на ознаменування возз'єднання України з росією». Коли скульптуру намагалися підняти краном, у російського робітника відпала голова.

У Харкові демонтували пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: