На Чернігівщині демонтують пам'ятник, присвячений «дружбі народів»

Читать на русском
У Чернігівській облдержадміністрації ухвалили рішення про зняття з обліку як пам'ятки історії місцевого значення пам'ятник.

Чернігівська обласна військова адміністрація вирішила зняти з обліку і демонтувати монумент «Три сестри», присвячений «дружбі народів» Білорусі, Росії та України. Він стоїть на стику кордонів трьох країн.

Про це повідомляє голова Чернігівської облвійської адміністрації.

«За дорученням розпочато процедуру з ліквідації монумента «Три сестри» у Сеньківці. В обласній адміністрації готуватимуть пакет документів для зняття з обліку як пам’ятки історії місцевого значення монументу у Сеньківці, присвяченого «дружбі народів» України, росії та білорусі. З метою дотримання усіх вимог законодавства документи направлять до Міністерства культури та інформаційної політики України», – сказав він.

На сайті Чернігівської ОВА вказується, що таке рішення одноголосно ухвалили на засіданні Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій. З метою дотримання усіх процедур, передбачених українським законодавством, підготовлені документи будуть подані Міністерству культури та інформаційної політики України для подальшого зняття монументу з обліку.

Після цього споруду можна буде демонтувати. Монумент у селі Сеньківка на межі кордонів України, російської федерації та білорусі встановили у 1975 році.

Нагадаємо, у Новій Каховці окупанти встановили пам'ятник Леніну. Раніше у Харкові демонтували пам'ятник маршалу Жукову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: