Доказ геноциду: у МЗС відреагували на спрощення паспортизації рф в окупованих регіонах

Читать на русском
Примусова видача паспортів росії мешканцям тимчасово окупованих територій свідчить про неготовність рф до переговорів, насильницьку асиміляцію та геноцид українського народу.

Примусова видача паспортів росії мешканцям тимчасово окупованих територій свідчить про неготовність рф до переговорів, насильницьку асиміляцію та геноцид українського народу.

Про це йдеться у заяві МЗС у середу, 28 грудня.

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

«26 грудня президент рф підписав черговий незначний указ про порядок набуття російського громадянства громадянами України», – йдеться в коментарі.

«Указ, який стверджує спрощені процедури виходу з громадянства України та набуття громадянства росії, нікчемний і свідчить про неготовність росії до переговорів, прагнення її керівництва продовжувати війну, поглинання території України, насильницьку асиміляцію та геноцид українського народу», – сказано в коментарі.

Наголошується, що цього разу йдеться про громадян України, які проживали або проживають на тимчасово окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, тимчасово окупованих під час повномасштабної агресії рф проти нашої держави.

У МЗС наголосили, що примусове нав'язування громадянства росії громадянам України, які в результаті російської агресії опинилися в нелюдських умовах і були позбавлені фундаментального права на вільний вибір громадянства, підтверджує злочинну сутність тоталітарного російського режиму.

«Особливе обурення викликає введений без згоди одержувачів порядок видачі російських паспортів примусово переміщеним на територію рф українським дітям та підліткам від 14 до 18 років, що є кричливим порушенням основних прав людини та доказом скоєння росією геноциду українців»,- йдеться у коментарі.

Крім того, МЗС України рішуче засуджує введення в дію зазначеного документа, розцінює його як черговий злочин росії проти суверенітету та територіальної цілісності України, що грубо порушує Конституцію та закони української держави, чинні норми міжнародного права та міжнародні зобов'язання рф.

Нагадаємо, на Луганщині окупанти розпочали примусовий процес отримання дітьми громадянства росії.

У Мелітополі окупанти змушують комунальників отримувати паспорти росії.

Раніше Зеленський розповів, чому росія провалила примусову паспортизацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: