З рф не випускають українців з російськими паспортами – Мінреінтеграції

Читать на русском
Російська ФСБ не випускає до Латвії та Естонії українців із російськими паспортами. Ті, хто прописаний у Криму, виїхати можуть.
ілюстративне фотофото Orijus Gasanovas

Російська ФСБ не випускає до Латвії та Естонії українців із російськими паспортами. Ті, хто прописаний у Криму, але не мають паспорта рф, виїхати можуть.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у четвер, 6 жовтня, у Telegram.

У ЄС погодили восьмий пакет санкцій проти кремля: що в ньому будеПосли країн Євросоюзу офіційно узгодили всі деталі восьмого пакету санкцій проти росії через вторгнення в Україну.

«На російських кордонах з Латвією та Естонією спостерігається скупчення громадян України, які намагаються виїхати з території росії. Люди очікують від 2 до 6 днів. У спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність у них паспорта росії», – йдеться у повідомленні.

За даними Мінреінтеграції, якщо у громадянина України немає паспорта росії, йому дозволяють виїхати. А якщо встановлюють, що є російський паспорт, то таку людину не випускають з рф.

«Тих громадян України, які, наприклад, прописані в Криму, але не мають паспорта росії, на проходження кордону пропускають. Вони можуть вільно перетинати КПП. Це підтверджують і представники наших консульських установ в Естонії та Латвії», – повідомили у міністерстві.

Зазначається, що під час перетину кордону українцям допомагають волонтери. Тим, хто не хоче чи не має можливості чекати, пропонують скористатися безкоштовним переїздом до іншого пункту пропуску. Наприклад, до російсько-казахського кордону, звідки також можна дістатися інших країн.

Нагадаємо, 29 вересня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що росіяни не пускають до Латвії приблизно 1000 біженців з окупованих територій України.

Раніше омбудсмен розповів, скільки українських дітей депортувала росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: