ВООЗ заявила про стрімке зростання смертності від коронавірусу

Читать на русском
У світі знову почала стрімко зростати смертність від коронавірусу – лише за останні чотири тижні кількість зареєстрованих випадків смерті збільшилась на 35%.
Слово і діло

У світі знову почала стрімко зростати смертність від коронавірусу – лише за останні чотири тижні кількість зареєстрованих випадків смерті збільшилась на 35%.

Про це йдеться у заяві генерального директора ВООЗ Тедросу Аданома Гебреїсуса.

За словами Гебреїсуса, за останній тиждень у світі зафіксували близько 15 тисяч смертей від коронавірусу.

МОЗ дозволило друге бустерне щеплення від коронавірусу: хто і якою вакциною зможе зробитиЛітнім українцям та людям із хронічними захворюваннями МОЗ дозволив робити друге бустерне щеплення від коронавірусу.

«15 000 смертей на тиждень – це абсолютно неприйнятно, коли ми маємо всі інструменти для запобігання інфекціям та порятунку життів. Ми всі втомилися від цього вірусу та втомилися від пандемії. Але вірус не втомився від нас», – заявив генеральний директор ВООЗ.

За словами Гебреїсуса, нині штам Омікрон продовжує залишатися домінуючим штамом захворювання. У той самий час частку BA.5 припадає більш ніж 90% випадків, виявлених впродовж останнього місяця.

Раніше у МОЗ повідомили, що останній місяць рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. Зокрема, за минулий тиждень було виявлено 3 тисячі 893 нових випадків інфікування, це на 40% більше, ніж тижнем раніше.

Зазначимо, 28 липня в Україні з'явився новий різновид штаму коронавірусу «Омікрон» – ВА.5. У Чернівецькій області зафіксовано сім випадків інфікування ім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: