У МОЗ розповіли, чи можна робити щеплення від грипу та COVID одночасно

Читать на русском
Українцям розповіли про особливості вакцинації від грипу та коронавірусної інфекції одночасно.
Фото Слово і діло

Українцям розповіли про особливості вакцинації від грипу та коронавірусної інфекції одночасно.

Роз'яснення оприлюднила прес-служба МОЗ.

Стало відомо, коли в Україні очікується пік захворюваності на COVIDВ Україні пік захворюваності на коронавірусну інфекцію очікується в середині зими, у січні.

«Чи можна зробити щеплення від грипу та COVID-19 в один день? Так можна. Ці два щеплення можна робити одночасно, але у різні руки», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що як грип, так і COVID-19 можуть мати тяжкі наслідки для здоров'я. Вони можуть спричинити пневмонію, проблеми із серцем, загострення хронічних захворювань і навіть призвести до смерті.

Людина з грипом або COVID навіть у легкій формі може інфікувати інших, зокрема людей із групи ризику – літніх, вагітних, людей із супутніми хворобами. До того ж, ці захворювання можна мати одночасно.

«Єдиним ефективним порятунком від тяжкого перебігу та ускладнень цих захворювань є вакцинація. Нагадуємо, що вакцинація COVID-19 в Україні безкоштовна. Водночас щеплення від грипу не входить до Національного календаря, а тому вакцину можна придбати в аптеці власним коштом», – зазначили у міністерстві.

Для медиків, вагітних та сектору безпеки цього року передбачено безкоштовну вакцинацію від грипу.

Нагадаємо, підліткам дозволили вводити першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

У вересні МОЗ поновило правила вакцинації від COVID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: