В ОПУ висловилися щодо ліміту цін на російську нафту від G7

Читать на русском
Голова ОПУ Андрій Єрмак прокоментував рішення G7 та Австралії запровадити стелю цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.
president.gov.ua

Рішення G7 і Австралії, які за ЄС запровадили обмеження ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель допоможе вдарити по економіці росії. Але ліміт все ж таки необхідний на рівні хоча б 30 доларів.

Про це заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак у суботу, 3 грудня, у Telegram.

Анонімні покупці: танкери з російською нафтою масово приховують маршрутиПри цьому, раніше відповідну тактику використовували покупці санкційної нафти з Ірану і Венесуели.

«G7 та Австралія слідом за ЄС запровадили обмеження ціни на нафту, що постачається морським транспортом з рф, на рівні 60 доларів за барель. Все те, що пропонувала група Макфола-Єрмака, хоча знизити потрібно було б до 30$, щоб швидше знищити економіку ворога. Ми завжди досягаємо своєї мети і економіка росії все одно буде зруйнована, а сама росія платитиме та відповідатиме за всі злочини», – написав він.

Єрмак підкреслив, що «з трибуналом буде так само» та «Україна досягне свого».

Нагадаємо, 2 грудня країни G7 та Австралія приєдналися до Євросоюзу зі встановлення обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Президент України Володимир вимагав обмежити ціну на нафту з росії 30 доларами за барель. Інакше це буде імітація дій, заявив він.

Наприкінці листопада країни ЄС не могли зійтись у ціні щодо обмеження вартості російської нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: