Financial Times: Схоже, що рф погодилася продавати нафту за встановленою G7 ціною

Читать на русском
Сім танкерів перевозять до Індії не менше 5 млн барелів нафти. Ця нафта з росії, а кораблі застраховані західними компаніями
Ілюстративне фотоAP Photo

У росії після вступу в силу стелі цін на нафту та нафтового ембарго, судячи з усього, прийняли рішення відступити від своїх погроз не продавати нафту країнам, які погодяться застосувати граничну ціну, яку встановила G7.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Так, за даними видання, нафту з рф везуть до Індії на танкерах, які були застраховані західними компаніями. Це означає, що рф погодилася з встановленою для неї ціновою стелею, оскільки в протилежному разі західні страховики не страхували б ці судна.

Сім танкерів перевозять до Індії не менше 5 млн барелів нафти. Сінгапурський оператор одного з танкерів заявив, що має гарантії від партнерів, що вантаж танкера відповідає встановленим вимогам згідно з граничною ціною на нафту - тоді як ще шість операторів відмовилися від коментарів.

5 грудня набуло чинності ембарго на морські поставки російської нафти до країн Євросоюзу, а також стеля цін на російську нафту, яку перевозять морем.

За даними західних ЗМІ, обмеження імпорту російської нафти в ЄС останнім часом болісно вдарило по нафтових доходах рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: