Єврокомісія перерахувала Україні €66 млн на відновлення шкіл, зруйнованих обстрілами рф

Читать на русском
Європейська комісія перерахувала Україні 66 мільйонів євро на відновлення зруйнованих російськими обстрілами шкіл.
Reuters

Європейська комісія перерахувала Україні 66 мільйонів євро на відновлення зруйнованих російськими обстрілами шкіл.

Про це у Твіттері повідомила заступник генерального директора Директорату Єврокомісії з питань добросусідства та переговорів з розширення Катаріна Матернова.

«Європейська комісія перерахувала € 66 мільйонів до бюджету України на реконструкцію та реабілітацію шкільних приміщень, пошкоджених під час війни росії проти України», – йдеться в повідомленні.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що ще минулого тижня Євросоюз та Україна підписали угоду про пакет підтримки в обсязі 100 млн євро на відновлення пошкоджених війною шкіл.

Зокрема, 66 млн євро буде надано безпосередньо уряду України в якості бюджетної підтримки. Решту грошей спрямують на ремонт вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення, а також на надання шкільного обладнання для навчальних приміщень і бомбосховищ.

Нагадаємо, у вівторок, 20 грудня, Світовий банк схвалив додатковий пакет фінансування на загальну суму $610 мільйонів для вирішення термінових потреб у допомозі та відновленні в Україні.

Також розповідали, що МВФ схвалив нову моніторингову програму для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: