ЗСУ відбили атаки росіян у Сумській, Харківській, Луганській та Донецькій областях – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили атаки у районі 19 населених пунктів у Сумській, Харківській, Луганській та Донецькій областях.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбили атаки російської армії в районах населених пунктів Високе Сумської області, Хатне на Харківщині, Стельмахівка, Андріївка, Надія, Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Діброва Луганської області, Новоселівка, Ямполівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Нью-Йорк, Водяне, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 23 грудня.

За добу окупанти завдали 6 ракетних та 6 авіаційних ударів, зокрема, по цивільних об'єктах у Харківській та Дніпропетровській областях. Також ворог здійснив понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. У Білорусі військкомати проводять перевірку приписного складу, особлива увага приділяється старшим офіцерам у запасі.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках було зафіксовано обстріли з РСЗВ, танків, мінометів, артилерії.

У Генштабі повідомили, що через значні втрати окупанти облаштували військовий госпіталь на одній із баз відпочинку у Бердянську Запорізької області. Крім того, кілька туристичних баз у вказаному населеному пункті використовуються для розміщення військовослужбовців окупаційних військ.

На території Криму ворожі підрозділи здійснюють інженерне обладнання оборонних позицій вздовж автодороги Красноперекопськ – Джанкой.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, знищила три зенітно-ракетні комплекси та один центр БПЛА противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили три пункти управління, три склади боєприпасів та вісім районів зосередження живої сили окупантів.

Нагадаємо, на думку військових експертів, навіть якщо росія зможе захопити Бахмут, це вже буде для неї пірровою перемогою.

Володимир путін напередодні заявив, що нібито росія прагне закінчити війну в Україні – чим швидше, тим краще.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: