Мелітополь може повторити сценарій подій у Херсоні – Гуменюк

Читать на русском
Українські військові вбачають подібність у поведінці російських військ у тимчасово окупованому Мелітополі зі сценарієм втечі з Херсона.

Українські військові бачать схожість у поведінці російських військ у тимчасово окупованому Мелітополі зі сценарієм, за яким вони втекли з Херсона з приходом ЗСУ.

Про це у понеділок, 19 грудня, сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Аби дістатися Криму, потрібно звільнити Мелітополь – ЗалужнийДля того, аби дістатися кордонів Криму, бійцям ЗСУ слід подолати відстань у 84 км до Мелітополя, що дало б повний вогневий контроль над сухопутним коридором.

«В принципі, все за тим самим сценарієм, як було і на правому березі. Напевно він їм дуже сподобався», – сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що росіяни спочатку кучкувалися навколо Херсона, будуючи укріплення, після чого повідомляли, що вони залишають деякі населені пункти та готувалися до вуличних боїв.

Після чого заявляли, що ще «не все втрачено» та виносили з банків та інших установ усе, що вважали за цінне.

«В принципі все повторюється, вони люблять наступати на ті ж граблі, тож нехай працюють за тим самим сценарієм, ми принаймні знаємо, чим це завершиться», – додала Гуменюк.

За її словами, зараз росіяни намагаються облаштувати лінію оборони в глибині території на лівому березі Дніпра і «хоч якось звітувати перед своїм керівництвом».

Нагадаємо, у середині грудня NYT писало про те, що Україна нарощує зусилля щодо ізоляції та ослаблення російських військ у Мелітополі.

У Генштабі повідомляли, що окупанти стягують сили в Мелітопольський район.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: