У Повітряних силах розповіли, скільки іранських дронів запустили по Україні під час останніх атак

Читать на русском
Представник ПС ЗСУ додав, що кожному збиттю безпілотника можна радіти попри виснаження ППО, бо навіть кілька влучань призводять до недобрих наслідків.
armyinform.com.ua

За останні чотири хвилі атак іранськими дронами російські окупанти запустили 67 ударних безпілотників по території України.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі телемарафону.

На запитання, чи може росія одночасно запустити 220 іранських дронів із нової партії, які залишилися після останньої атаки, Ігнат уточнив, що президент говорив про 250 дронів нової партії – але чи залишок рахувати від останніх 35-ти чи від тих чотирьох хвиль, які було запущено після тривалої паузи, – «а це 67 БПЛА, сьогодні порахували».

«Можуть, очевидно, але чи є в них у цьому потреба?», – сказав Ігнат.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Представник ПС ЗСУ додав, що кожному збиттю безпілотника можна радіти попри виснаження ППО, бо навіть кілька влучань призводять до недобрих наслідків. При цьому, Ігнат пояснив, що запаси України теж не вічні.

«Росія є єдиним виробником ракет до «Бук-М1» і С-300. А саме ці комплекси на сьогодні є основним повітряним щитом, які охороняють наше небо від, насамперед, російської авіації, яка тут не з'являється. Також вони є основним щитом від крилатих ракет і «Шахедів». Мова щодо виснаження йдеться про бойову техніку, радіолокаційні станції, а також боєкомплект. Вони виснажують умовно дешевими БПЛА ударного типу, на які доводиться нам реагувати. Реагувати ми будемо і зенітними ракетними системами, і винищувальною авіацією, і мобільними вогневими групами… Зрозуміло, крилата ракета, 400 кілограмів вибухівки, і «Шахед» до 40 кілограмів – це трохи різні потужності, але і те, і те небезпечно, особливо для об'єктів критичної інфраструктури», - сказав він.

Згідно зі словами Ігната, також Україна може покладатися на дві батареї NASAMS та одну батарею IRIS-T, але цього мало для перекриття лінії фронту.

Нагадаємо, що рф почала використовувати по Україні ще менший іранський дрон Shahed-131.

Раніше у ЗСУ розповіли, скільки дронів-камікадзе збили від початку місяця.

Напередодні США звинуватили ООН у небажанні розслідувати використання іранських дронів росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: