Зеленського запрошено на саміт Україна-ЄС у лютому: названо дату

Читать на русском
Саміт Україна-ЄС відбудеться у лютому 2023 року. У ньому візьмуть участь глави 27 країн Євросоюзу. Також запрошено президента України Володимира Зеленського.
Фото Слово і діло

Саміт Україна-ЄС триватиме 3 лютого 2023 року. У ньому візьмуть участь глави 27 країн Євросоюзу. Також запрошено президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив Баренд Лейтс, речник голови Євроради Шарля Мішеля, пише Reuters у четвер, 22 грудня.

Виступ Зеленського у Конгресі США: повний текстПрезидент України Володимир Зеленський виступив із промовою у Конгресі США. Повний текст виступу.

«Я можу підтвердити, що саміт ЄС-Україна відбудеться 3 лютого, і є відкрите запрошення президенту Зеленському відвідати Брюссель», – заявив Лейтс.

Конкретне місце проведення саміту наразі не визначено.

Як зазначив Лейтс, запрошення Зеленського відвідати Брюссель не означає, що саме там проходитиме саміт Україна-ЄС. При цьому тема саміту, ймовірно, полягатиме в тому, як ЄС може продовжувати підтримувати Україну у війні проти росії. Лідери також оцінять шлях України до членства у блоці.

Зазначимо, з початку вторгнення росії в Україну президент Володимир Зеленський брав участь у самітах ЄС по відеозв'язку.

А 21 грудня він здійснив свою першу особисту поїздку з початку війни до США. Там Зеленський виступив перед американським Конгресом та зустрівся з президентом США Джо Байденом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: