ЄС офіційно погодив дев'ятий пакет санкцій проти рф

Читать на русском
У п'ятницю, 16 грудня, ЄС офіційно погодив дев'ятий пакет санкцій проти росії. Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Twitter.

У п'ятницю, 16 грудня, ЄС офіційно погодив дев'ятий пакет санкцій проти росії.

Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Twitter.

Як «марні» санкції ЄС допомагають знищити російську авіаціюСанкції вдарили по авіаційній галузі Росії. Імпорт запчастин став неможливим, через що на цивільні борти почали встановлювати неоригінальні запчастини. Це призводить до трагічних інцидентів.

«Він зосереджений на техніці, фінансах та ЗМІ, аби ще більше зрушити із рейок російську економіку та військову машину. Він передбачає санкції проти майже 200 осіб та організацій, причетних до нападів на мирних жителів та викрадень дітей», - зазначила вона.

Водночас віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що до списку санкцій потрапили 168 російських компаній, пов'язаних із військово-промисловим комплексом. Загальна кількість організацій, проти яких накладено санкції – 410.

ЄС також розширив інвестиційні заборони проти енергетичного та видобувного секторів рф, а також реклами, маркетингових досліджень.

Санкції поширюються на експорт технологій подвійного призначення, завдяки чому ускладнюються умови виготовлення або ремонту озброєння. Мова йде про:

  • хімічні речовини;
  • IT-обладнання;
  • дрони/двигуни дронів;
  • електроніку.

Нагадаємо, саміт ЄС домовився наростити військову підтримку України.

Також 16 грудня лідери ЄС домовилися виділити 18 млрд. євро для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: