Нідерланди надали Україні військової допомоги майже на 1 млрд євро

Читать на русском
Нідерланди передали військову допомогу Україні на майже 1 мільярд євро. Гроші, зокрема, пішли на зброю, у фонди, а також на медикаменти та одяг.
Ілюстративне фотоФото – pixabay

Від початку повномасштабного вторгнення росії Нідерланди передали Україні військової допомоги на суму майже 1 мільярд євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

У серпні вартість усього поставленого обладнання в Україну становила 526 млн євро. Наразі ця сума зросла до 697 мільйонів євро, тому загальна вартість підтримки становить 987 млн євро.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Сюди також входить пакет військової підтримки на суму 120 млн євро. Він, зокрема, передбачає передачу танків Т-72 спільно з Чехією та США.

Для «Міжнародного фонду для України» також зробили внесок на суму 100 млн євро. Він фінансує обладнання, яке поставляє промисловість.

Крім того, 25 млн євро країна вносить у фонд НАТО щодо військової підтримки України. Гроші, зокрема, йдуть на паливо, одяг та медикаменти.

Нагадаємо, у четвер, 15 грудня, на засіданні лідери держав-членів Євросоюзу досягли згоди про виділення Україні 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги у 2023 році.

Також Україна отримала пільговий кредит від Франції у розмірі 10 млн. євро і грант на 200 млн. євро від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: