Наєв пояснив, для чого російська авіація проводить навчання у Білорусі

Читать на русском
Тренування російських літаків у повітряному просторі Білорусі проводять для уточнення цілей в Україні, по яких можна завдати ударів.
golos.com.ua

Тренування російських літаків наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування «Кинжал» у повітряному просторі Білорусі проводять для уточнення цілей на території України.

Таке пояснення дав командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

«Зазначені тренування проводяться з єдиною метою – це уточнення цілей на території України, які призначені для нанесення ракетних ударів агресором. Але, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози», – зазначив Наєв.

Командувач розповів, що зараз у Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії та авіаційне угруповання, у складі якого є новітні зразки російської авіації. Також там є підрозділи, озброєні «Іскандерами» з балістичними ракетами до них, які призначені для застосування по цілях в Україні.

«Цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій. При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів», – заявив Наєв.

Нагадаємо, на думку ISW, Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну. А у разі вторгнення білоруська армія не зможе зробити більше, ніж тимчасово відвернути українські війська від інших ділянок фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: