У Повітряних силах ЗСУ назвали головну ціль для ракетних атак росії

Читать на русском
У Повітряних силах наголосили на зміні специфіки ракетних обстрілів росії. Окупанти спрямували основні зусилля на Київ та знищення столичної критичної інфраструктури.
Фото: Командування Повітряних сил

Останнім часом специфіка ракетних атак росії змінилася. Окупанти сконцентрувалися на тому, щоби знищити критичну інфраструктуру України. Найбільші зусилля росіяни направили на Київ.

Про це 24 каналу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Раніше, зазначив Ігнат, російські окупанти намагалися перебити шляхи постачання Україні західної військової допомоги, а зараз зосередились на Києві.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

«Росіяни найбільше б'ють по Києву. Саме Київ є ціллю номер 1 для ворога. Навіть не сама столиця, а об'єкти критичної інфраструктури», – заявив речник.

Інтенсивні обстріли столиці у Повітряних силах ЗСУ пов'язують із тим, що у росії вичерпуються запаси ракет. «Якби ракети були, то росіяни били б по всіх напрямках: і по логістиці, і, можливо, по мостах. Ймовірно, зробили б так, як говорять пропагандисти на російському телебаченні. Мовляв, в Україні потрібно перебити всі переправи, залізниці, вокзали», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, 16 грудня Київ пережив одну із найбільших ракетних атак з початку повномасштабного вторгнення росії. Сили ППО знищили 37 із 40 запущених ракет.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що у росіян залишилося запасів ракет на 3-4 великі атаки.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли, чи слід очікувати посилення ракетних обстрілів до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: