САП оскаржила закриття справи експрокурора про 8 кг золота

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення ВАКС про закриття справи за обвинуваченням колишнього прокурора.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила закриття кримінального провадження за обвинуваченням колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова у заволодінні понад 8 кг золота.

Про це повідомляє прес-служба САП.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд закрив справу експрокурора Юсубова у зв'язку із закінченням строків досудового розслідування.

«Прокурор САП готує апеляційну скаргу на ухвалу колегії ВАКС від 13.12.2022 (з окремою думкою однієї судді) щодо закриття кримінального провадження за обвинуваченням прокурора у заволодінні 8 кг золота. Мотивами закриття стала незгода суду із ухвалою ВАКС про продовження строку досудового розслідування, постановленою під час досудового розслідування. Суд дійшов висновку, що це рішення нібито не породжує правових наслідків, та закрив провадження за закінченнями відповідних строків слідства», – наголошує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: