ВАКС закрив справу експрокурора, який заволодів злитками золота

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження.
Костянтин Юсубовфото: Судовий репортер

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова у заволодінні понад 8 кг золота. У справі нібито закінчилися строки досудового розслідування.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисників обвинуваченого (Костянтина Юсубова – ред.) - адвокатів про закриття кримінального провадження задовольнити. Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62020100000002168 від 27.10.2020, за обвинуваченням (Костянтина Юсубова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, закрити на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Згідно п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України, підставою для закриття провадження є закінчення строків досудового розслідування після повідомлення особі про підозру.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС заарештувала Юсубова з альтернативою застави. Після внесення грошей на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому знаходиться зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у кримінальному провадженні. Суд продовжив дію всіх обов'язків до 20 грудня.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: