Заволодіння 8 кг золота: експрокурору продовжили дію обов'язків

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 грудня строк дії обов'язків, покладених на колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова, підозрюваного у заволодінні понад 8 кг золота.

Таке рішення 20 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Костянтина Юсубова – ред.) до 20 грудня 2022 року але не довше строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС заарештувала Юсубова з альтернативою застави. Після внесення грошей на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому знаходиться зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у кримінальному провадженні. Суд продовжив дію всіх обов'язків до 20 грудня.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: