НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння 8 кг золота експрокурором

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового розслідування стосовно колишнього прокурора.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова у заволодінні понад 8 кг золота.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«4 листопада 2022 року прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього прокурора, який наразі займається адвокатською діяльністю, підозрюваного у заволодінні 8 кілограм золота. На сьогодні прокурор надав доручення детективам НАБУ про відкриття стороні захисту матеріалів справи для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ додали, що вже відкрили стороні захисту матеріали вказаного розслідування.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС заарештувала Юсубова з альтернативою застави. Після внесення грошей на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому знаходиться зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у кримінальному провадженні. Суд продовжив дію всіх обов'язків до 20 грудня.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: