Окупанти стягують сили у Мелітопольський район – зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районі 15 населених пунктів Донецької та Луганської областей.

У населених пунктах Мелітопольського району побільшало російських окупантів. Також росіяни розглядають можливість залучення до участі у бойових діях колишніх поліцейських, які перейшли на бік ворога.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі розповіли, що Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Красногорівка, Олександропіль, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Минулої доби російські окупанти завдали 4 ракетних і 7 авіаційних ударів за допомогою дронів типу Shahed-136, а також здійснили 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обстрілювали населені пункти та позиції українських військових.

У Генштабі зазначили, що на тимчасово захоплених територіях Донецької та Запорізької областей окупанти обшукують населення – особлива увага приділяється мобільним телефонам та смартфонам.

Українська авіація минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили пункт управління, район зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів противника, а також станцію радіолокації контрбатарейної боротьби «Зоопарк».

Нагадаємо, наступною великою фазою війни може стати визволення Мелітополя Запорізької області.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив – ЗСУ, щоб дістатися до Криму, потрібно подолати 84 кілометри до Мелітополя, що дало б повний вогневий контроль над сухопутним коридором.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: