Аби дістатися Криму, потрібно звільнити Мелітополь – Залужний

Читать на русском
Для того, аби дістатися кордонів Криму, бійцям ЗСУ слід подолати відстань у 84 км до Мелітополя, що дало б повний вогневий контроль над сухопутним коридором.

Для того, аби дістатися кордонів Криму, бійцям ЗСУ слід подолати відстань у 84 км до Мелітополя, що дало б повний вогневий контроль над сухопутним коридором, можливість обстрілювати Кримський перешийок.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist.

«Для того, аби дістатися кордонів Криму, на сьогодні нам потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя. Нам, до речі, цього достатньо, бо Мелітополь дав би повний вогневий контроль над сухопутним коридором, бо з Мелітополя ми вже можемо обстрілювати Кримський перешийок, тими самими Himars тощо», - пояснив Залужний.

Війна з росією може тривати десятиліттями через Кримське питання – WPЯк вважають журналісти, претензії України та рф на Крим не дають надії на мирне дипломатичне врегулювання конфлікту.

Генерал підкреслив, що такий поступ залежить від наявних ресурсів.

«Я можу розрахувати, виходячи з поставленого завдання, який ресурс потрібен для формування боєздатності», - уточнив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ передав розмову щодо цього приводу із начальником штабу оборони США Ентоні Радакіним.

«Ми говоримо про масштаби Першої світової війни... це мені сказав Ентоні Радакін. Коли я сказав, що британська армія випустила мільйон снарядів під час Першої світової війни, мені сказали: Ми втратимо Європу. Нам не буде на що жити, якщо ви випустите стільки снарядів». Коли кажуть: «Ви отримуєте 50 тисяч снарядів», люди, які рахують гроші, втрачають свідомість. Але найбільша проблема в тому, що вони їх справді не мають», - розповів Залужний.

За його словами, з такими ресурсами неможливо проводити нові великі операції, хоч робота над ними ведеться.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, росіяни в Криму готуються відбивати атаки ЗСУ та встановлюють огорожі.

Зазначимо, соціологи з'ясували, скільки українців вірять у деокупацію Криму та Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: