Китай може напасти на Тайвань вже у цьому році – адмірал США

Читать на русском
Адмірал США Майкол Гілдей заявив, що Китай може напасти на Тайвань вже у 2022 році, тому потрібно бути готовими до цього.
Ілюстративне фотоФото – brookings.edu

Командувач ВМС США адмірала Майкол Гілдей заявив, що готуватися до вторгнення Китаю у Тайвань варто вже у 2022 році.

Про це він повідомив у науковому центрі Atlantic Council у Вашингтоні.

За його словами, Китай протягом останніх 20 років виконав кожну обіцянку, яку давав. Крім того, їх виконували раніше, ніж збиралися.

США хочуть дати Тайваню зброї на мільярд доларів – PoliticoПакет зараз знаходиться на стадії розробки. Швидше за все, Конгрес схвалить продаж, але через канікули вирішення питання може затягнутися

«Хто думав, що ми побачимо сухопутну війну у Східній Європі у 2022 році? Трохи таких. Це свідчення того, що ми маємо бути готові битися вже сьогодні», – наголосив Гілдей.

Адмірал додав, що вторгнення у Тайвань може бути до кінця поточного року. Він підкреслив, що раніше говорили лише про конкуренцію сил, однак зараз світ зіштовхнувся з більш агресивними Китаєм та росією. Саме тому наразі зосереджуються на «битві сьогодні» .

Нагадаємо, заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що глава Китаю Сі Цзіньпін наказав воєначальникам підготуватися до захоплення Тайваню силовим методом до 2027 року.

Збройні сили КНР приведені у бойову готовність. Це сталося після проходу двох військових кораблів ВМС США Тайванською протокою 28 серпня.

Також китайський лідер заявив, що його країна ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоч і підтримує «мирне возз'єднання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: