Сі Цзіньпіна затвердили лідером Китаю ще на п'ять років

Читать на русском
Таким чином, Сі Цзіньпін закріпив за собою місце найвпливовішого правителя країни з часів Мао Цзедуна.
Фото: Li Xueren/Xinhua/AP

Сі Цзіньпін залишився при владі Китаю на безпрецедентний третій термін. ВІн затверджений на посаді лідера ще на 5 років.

Про це повідомляють видання The Guardian та агенство Reuters.

Згідно з інформацією видання, що Сі представив новий Постійний комітет Політбюро, вищого керівного органу Китаю, який складається з лояльних прихильників, закріпивши за собою «місце найвпливовішого правителя країни з часів Мао Цзедуна».

Китай може напасти на Тайвань вже у цьому році – адмірал СШААдмірал США Майкол Гілдей заявив, що Китай може напасти на Тайвань вже у 2022 році, тому потрібно бути готовими до цього.

Зазначається, що іншими членами комітету є Чжао Лецзі і Ван Хунін, які були в попередньому складі комітету, а також новачки Цай Ці, Дін Сюєсян і Лі Сі. Лі Цян також новий член Постійного комітету.

Сі також був повторно призначений у неділю головою Центральної військової комісії.

Голова Комуністичної партії Шанхаю Лі Цян, ймовірно, змінить Лі Кецяна на посаді прем'єр-міністра, коли той піде у відставку в березні.

Водночас, поправками, які партія внесла до свого статуту на з'їзді правлячої Компартії Китаю, Сі визначається як «основний» лідер партії, а його ідеї - як керівні принципи майбутнього розвитку Китаю. «Дві гарантії» підтверджують «основний» статус Сі в партії та централізовану владу партії над Китаєм.

Інша поправка закріпила «розвиток бойового духу, зміцнення боєздатності» в конституції партії, також уперше до статуту було включено заклик протистояти і стримувати сепаратистів, які прагнуть незалежності Тайваню.

Нагадаємо, що Сі Цзіньпін планує захопити Тайвань силою до 2027 року. Він заявив, що Китай ніколи не відмовиться від застосування сили проти Тайваню.

У США вважають, що Китай може напасти на Тайвань вже у цьому році.

Також у Байдена зазначили, що влада Китаю має надіслати уряду рф чіткий сигнал про те, що кремль не має розглядати застосування ядерної зброї проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: