Київ не виключає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, але евакуації не буде – Кличко

Читать на русском
Кличко заявив, що влада Києва не виключає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, коли повністю не буде електро-, тепло- та водопостачання.

Влада Києва не виключає найгіршого сценарію розвитку подій взимку, коли повністю не буде електро, тепло- та водопостачання. Але евакуація населення не передбачена.

Про це столичний мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю ВВС.

«І не виключаємо також найгіршого сценарію розвитку подій, коли буде повна відсутність електро-, тепло-і водопостачання. Ми повинні бути готові і знати, що при цьому сценарії нам треба робити, щоб забезпечити життєдіяльність, для того, щоб надавати сервіси. Жоден з киян не повинен мати відчуття, що він залишився сам на сам з цією проблемою», – заявив Кличко.

Опалювальний сезон: яка мінімальна температура у приміщеннях у країнах ЄвропиЯка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи – на інфографіці. В Україні цього опалювального сезону температурний мінімум складе 16 градусів.

Жителям столиці він порадив мати запаси технічної та питної води вдома, продуктів та теплих речей. «У випадку повного блекауту, якщо може відбутись руйнування системи тепло-, водо і електропостачання – ми сподіваємося, що воно не відбудеться, проте було б непогано, щоб кожен мав вже домовленості в передмісті Києва з друзями, знайомими, у кого там будиночок там є, щоб прорахувати такий сценарій, якщо там є теплопостачання, пічка і вода, щоб певний час провести там», – зазначив мер.

На найгірший сценарій, розповів він, зроблено запаси мазуту для теплопостачання, продуктів та води; готові також пункти обігріву.

Але евакуація киян, заявив Кличко, не планується: «Евакуації не передбачено. І взагалі, куди нас евакуйовувати? Але якщо ми можемо знайти більш зручні місця, де ми могли б певний час провести, – це інша справа».

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Кличко прогнозував, що на Київ може чекати найгірша зима з часів Другої світової війни. Але він при цьому не виключав часткової евакуації.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, з якими проблемами під час опалювального сезону зіткнулися українські міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: