«Жодних закликів до евакуації»: в Одеській ОВА пояснили заяву про тривале відключення світла

Читать на русском
В Одеській ОВА пояснили заяву про тривале відновлення електропостачання в області. Зазначається, що влада не закликала людей евакуюватися.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Стало відомо, що відновлення електропостачання в Одесі та області може тривати до кількох місяців. Водночас влада не робила закликів до евакуації.

Про це заявив речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

«Сьогодні ОВА та енергетики об'єднали зусилля для того, щоб електроенергія надійшла до помешкання кожного нашого земляка в найближчі дні», – зазначив він.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

За його словами, жодних закликів до евакуації мешканців Одеси та області жоден представник влади у регіоні не робив.

«Вільна інтерпретація звернення, яке розміщене на офіційній сторінці Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА у Facebook, розглядається не інакше, як елемент гібридної війни російських спецслужб проти України», – підкреслив Братчук.

Він додав, що ситуація вже вивчається представниками СБУ. Про результати повідомлять окремо.

Нагадаємо, росія сьогодні вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

Пізніше ДТЕК та влада Одещини заявили, що часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після російських обстрілів. Влада попереджає про терміни до 2-3 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: