Зведення Генштабу: окупанти відводять частину своїх військ із Каховки та Нової Каховки

Читать на русском
Окупанти відводять частину військ із Каховки та Нової Каховки Херсонської області. Серед місцевих мешканців розповсюджують інформацію, що Каховку буде залишено до кінця року.

Російські окупанти здійснюють передислокацію окремих підрозділів та відводять частину військ з Каховки та Нової Каховки у район населеного пункту Нижні Сірогози (Херсонська область).

Як йдеться у зведенні Генштабу, серед місцевих жителів російські військові розповсюджують інформацію, що Каховку буде залишено до кінця року. Лояльним місцевим окупантам пропонують переїзд до окупованого Криму.

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районі понад 20 населених пунктів, у тому числі: Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

Скільки HIMARS «знищено» за версією російської пропаганди та скільки їх насправді у ЗСУЗа версією російської пропаганди знищено понад 50 американських установок HIMARS. Проте на озброєння України загалом передали 20.

Вчора росіяни завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України: ворог випустив 98 ракет і здійснив понад 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському напрямках обстановки без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському напрямках ворог обстрілював позиції наших військ та населені пункти.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник обстріляв райони понад 25 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує знищувати з артилерії цивільну інфраструктуру населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Обстріляно понад 35 населених пунктів.

Підрозділи українських ракетних військ та артилерії минулої доби вразили п'ять районів зосередження особового складу, один пункт управління та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вже в лютому росія може здійснити нову спробу наступу.

На думку аналітиків, окупанти навряд чи зможуть захопити Київ, навіть якщо спробують атакувати столицю України з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: