В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, у декількох областях пролунали вибухи

Читать на русском
У п’ятницю, 16 грудня, зранку в усіх областях України оголосили про повітряну тривогу. Попередили про пуск близько 60 ракет.
Укрінформ

У п’ятницю, 16 грудня, зранку в усіх областях України оголосили про повітряну тривогу. Попередили про пуск близько 60 ракет.

Про це зазначив у Телеграмі голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Відомо, що сирени у певних областях прозвучали уже о 8 ранку, за пів години тривога охопила усю Україну. Через загрозу ракетних ударів у деяких областях почались відключення світла. Зокрема, екстрені обмеження застосували у Черкаській та Житомирській областях.

Близько 08:44 ЗМІ опублікували перші повідомлення про вибухи на Харківщині, пізніше повідомили й по звуки вибухів у самому Харкові. Голова ОВА Олег Синєгубов зазначив, що окупанти завдали три удари по критичній інфраструктурі області. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

На Київщині також чути звуки вибухів, повідомляють про роботу ППО.

Вибухи вже двічі пролунали також у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині.

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул підтвердив влучання ворожих ракет. Він закликає мешканців не знімати та не викладати у мережі наслідки атаки окупантів.

Нагадаємо, представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що росія все ще має запас на здійснення трьох-п'яти хвиль ракетних ударів по території України.

Також повідомляли, що Іран має намір обмежити дальність балістичних ракет, які країна планує надати росії для війни в Україні. Основною причиною є побоювання міжнародної реакції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: