Стало відомо, скільки і яких ракет випустили по Україні терористи 16 грудня

Читать на русском
Поки невідомо, скільки ракет збили сили ППО з 60, спрямованих на Україну. За словами речника Повітряних Сил, росіяни намагалися роззосередити протиповітряну оборону.
Юрій ІгнатТелеканал Дом

Зранку 16 грудня російські терористи випустили по цілях в Україні 60 ракет. Скільки з них збито – поки невідомо.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, випущені з літаків ту-95, ракети х-555, х-101. Також були пуски «Калібрів» з Чорного моря та пуски ракет С-300.

«Також є робота бомбардувальників Ту 22 М3, які пускають ракети Х-22. Також у небі помічено присутність Міг 31К, (гіпотетичних) носіїв «Кинджалів»», – сказав він в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, ворог хотів роззосередити увагу ППО, водночас протиповітряна оборона «спрацювала непогано».

Раніше сьогодні повідомлялося про вибухи в Києві, руйнування під'їзду житлового будинку із жертвами у Кривому Розі, масований обстріл Запорізької області, влучення на Житомирщині та обстріли на Харківщині.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Нагадаємо, попередній масований обстріл росіян був 5 грудня. Незважаючи на те, що більшість ракет була збита силами ППО, були влучання по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках.

Тоді терористи випустили 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 з восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області; 22 крилаті ракети «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту; з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилатими ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьма керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: