У британській розвідці зробили припущення, чому путін скасував традиційну пресконференцію

Читать на русском
Путін міг скасувати щорічну пресконференцію через побоювання з приводу антивоєнних настроїв і щоб на тлі події не виявлялося невдоволення війною проти України, вважають у британській розвідці.
Getty Images

Президент росії володимир путін міг вперше за десять років скасувати традиційну підсумкову пресконференцію через побоювання з приводу антивоєнних настроїв.

Таке припущення зробили у британській розвідці.

Путін став невдахою року за версією PoliticoУ Politico вважають, що мрія путіна про велику росію навряд чи здійсниться. Натомість вторгнення в Україну зробило рф країною третього сорту, нездатною перемогти противника, якого вона недооцінювала і зневажала.

У розвідці зазначили, що пресконференція стала важливою частиною путінського календаря громадських заходів і часто використовувалась як можливість продемонструвати «відкритість» російського президента. Хоча питання майже напевно перевіряються заздалегідь.

Скасування пресконференції, вважають у британській розвідці, може бути пов'язане з побоюваннями з приводу антивоєнних настроїв у росії.

«Кремлівські чиновники майже, напевно, вкрай болісно ставляться до можливості того, що будь-який захід, на якому був присутній путін, міг бути використаний для несанкціонованого обговорення «спеціальної військової операції», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, минулого тижня путін заявив, що його повномасштабна війна проти України «йде стабільно і жодних проблем немає».

Аналітики водночас вважають, що путін може втратити підтримку провоєнної спільноти через невдачі російських військ на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: