Аварійних відключень вдалося уникнути, але ситуація ще складна – Укренерго

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі України ще складна, хоч за добу і вдалося обійтися без аварійних відключень.

Під час ранкової атаки дронами-камікадзе 14 грудня енергетичні об'єкти України не зазнали пошкоджень. Але ситуація в енергосистемі все ще складна, хоч за добу вдалося обійтися без аварійних відключень.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Коли скасують відключення світла в Україні: гендиректор YASNO дав прогнозУкраїнці мають бути готовими, що відключення електроенергії будуть усю зиму та як мінімум до березня.

«Середа почалась з масованої атаки дронів. Завдяки блискучій роботі сил протиповітряної оборони об’єкти енергетичної інфраструктури не зазнали ушкоджень - всі 13 БПЛА було збито», – йдеться у повідомленні.

Але ситуація в енергосистемі України все ще залишається складною через значний обсяг пошкоджень в інфраструктурі.

«Зберігається значний дефіцит електроенергії. Найскладніша ситуація на сході - через майже щоденні обстріли енергооб’єкти постійно зазнають пошкоджень. Ремонтні роботи сповільнюються через небезпеку для життя ремонтників», – зазначили у компанії.

В Укренерго нагадали, що вчора було введено в роботу ще один блок на атомній станції. Це допомогло не застосовувати за добу аварійні відключення для збалансування енергосистеми.

Наразі всім обленерго доведено ліміти добового споживання електроенергії.

Нагадаємо, 5 грудня війська рф здійснили восьму масовану атаку на енергосистему України. Постраждали деякі енергетичні об'єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

У вихідні окупанти атакували дронами енергооб'єкти на півдні України. Найбільше постраждала Одеська область.

Сьогодні вранці росія атакувала дронами Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: