ВАКС призначив засідання у справі нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт від прокурора САП стосовно чинного члена українського парламенту.
Михайло Волинець

Вищий антикорупційний суд призначив на 15 грудня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 12 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного 05 травня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000001006 за обвинуваченням (Михайла Волинця – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України колегіально судом у складі трьох суддів у відкритому судовому засіданні у приміщенні Вищого антикорупційного суду о 11:30 15 грудня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Як відомо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи та прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задекларовано фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: