САП скерувала до суду справу нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційний суд склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту у справі про недостовірне декларування.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, якому інкримінують недостовірне декларування.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до ВАКС справу стосовно народного депутата України IХ скликання за обвинуваченням в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації за 2020 рік, які відрізняються від достовірних даних на 1,7 млн грн (ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує прокуратура.

У самому повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Волинця.

У прокуратурі зауважили, що нардеп переховувався від слідства, проте завдяки проведеним розшуковим заходам САП та НАБУ встановили його місце перебування та вручили усі необхідні процесуальні документи.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Як відомо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи та прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задекларовано фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: