Нова Зеландія запровадила чергові санкції проти 23 росіян

Читать на русском
Нова Зеландія впровадила нові санкції проти росії за повномасштабну війну проти України - під обмеження потрапимо 23 росіянина.

Нова Зеландія впровадила нові санкції проти росії за повномасштабну війну проти України - під обмеження потрапимо 23 росіянина.

Про це повідомляє сайт уряду країни у понеділок, 12 грудня.

Зазначається, що нові санкції, впроваджені в рамках поточної відповіді Нової Зеландії на війну в Україні, спрямовані проти окремих осіб та мереж, які стоять за дезінформаційними кампаніями, які підтримують агресивні дії путіна.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Міністр закордонних справ країни Наная Махута оголосила, що санкції накладають проти 23 осіб, які підтримують незаконне російське вторгнення в Україну.

«Путін продовжує використовувати мережу медіа-агентств та впливових коментаторів як частину своєї пропагандистської машини, аби поширювати неправдиву інформацію та брехню як частину свого наративу про вторгнення в Україну», - сказала міністр.

За її словами, особи, проти яких сьогодні запроваджено санкції, мають прямий вплив на суспільне уявлення про незаконну та неспровоковану війну росії. Серед них представники російських ЗМІ та інформаційних агентств.

Зокрема, під санкції потрапили міністр цифрового розвитку, зв'язку та ЗМІ Максут Шадаєв, генеральний директор Першого каналу Костянтин Ернст та ключовий персонал російських ЗМІ, зокрема «ІнфоРос», «Південний фронт» та Фонд стратегічної культури.

Загалом уряд Нової Зеландії запровадив санкції проти понад 1200 фізичних та юридичних осіб через повномасштабну війну росії проти України. А також запроваджено безпрецедентні торговельні санкції, що призвели до різкого скорочення двосторонньої торгівлі з росією.

Нагадаємо, 21 листопада влада Нової Зеландії також ввела санкції проти 22 громадян росії та Білорусі. Крім цього, під обмеження потрапили підприємства нафтогазового та сталеливарного сектора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: