Британія готова переглянути відмову від надання Україні зброї більшої дальності – Уоллес

Читать на русском
Влада Британії «відкрита» для перегляду відмови від постачання Україні озброєнь більшої дальності дії, якщо росія продовжить завдавати ударів по цивільній інфраструктурі.

Влада Британії «відкрита» для перегляду відмови від постачання Україні озброєнь більшої дальності дії, якщо росія продовжить завдавати ударів по цивільній інфраструктурі.

Про це повідомив очільник Міноборони країни Бен Уоллес, відповідаючи в парламенті на питання експрем'єра Британії Бориса Джонсона про можливе постачання Україні ракетних систем більшої дальності для знищення або пошкодження місць запуску російських безпілотників, передає Тhe Guardian.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Я постійно переглядаю системи озброєнь, які ми могли б надати. Ми також маємо на озброєнні потенційні системи озброєнь, які є далекобійнішими, і якщо росіяни продовжуватимуть обстрілювати цивільні райони і намагатимуться порушити Женевські конвенції, то я буду відкритим для того, щоб побачити, що ми робитимемо далі», - сказав Уоллес.

Раніше прем'єр Британії пообіцяв, що до України незабаром прибудуть зенітні гармати та ракети ППО.

Під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

Також Велика Британія надала Збройним силам України ракети із високоточним наведенням Brimstone 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: