Звірства в Бучі: встановлені особи ще чотирьох військових рф

Читать на русском
СБУ встановила особи ще чотирьох російських солдатів, які жорстоко катували мирних мешканців Бучі.
Serhii Mykhalchuk / Reuters

Служба безпеки України встановила особи ще чотирьох російських солдатів, які жорстоко катували мирних мешканців Бучі.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у п'ятницю, 29 липня.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

У службі зазначили, що на початку березня ці підозрювані у складі 64-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії росії катували сім'ю у Бучі.

Російські окупанти увірвалися до будинку та намагалися погрозами отримати інформацію про місцезнаходження українських захисників.

Окупанти звернули увагу, що члени сім'ї мають проукраїнську позицію, тому вони заблокували їх у будинку. Військові злочинці тривалий час катували українців, вимагали, щоб ті видали адреси проживання патріотів та військових у Бучі.

У результаті росіяни вивели господаря у двір, розділи, повалили на землю і стали бити ногами. Чоловіка також планували розстріляти, але йому вдалося втекти.

Окупанти почали загрожувати його дружині з вимогою, щоб вона виявила місцезнаходження свого чоловіка. Незважаючи на фізичні знущання та моральний тиск, жінка не зламалася. У результаті росіяни покинули її будинок.

Усім фігурантам справи заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Документування злочину здійснювали слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у квітні в офісі Генпрокурора повідомляли, що ідентифіковано десять росіян, причетних до звірств у Бучі.

У Нацполіції назвали точну цифру вбитих російськими окупантами в Бучі та околицях міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: