Обстріл лікарні у Тростянці: встановлено особу військового рф, який віддав наказ

Читать на русском
Встановлено особу російського військовослужбовця, який у березні наказав обстріляти з танка лікарню у Тростянці Сумської області.

Правоохоронці встановили особу російського військовослужбовця, який у березні наказав обстріляти з танка лікарню у Тростянці Сумської області.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у середу, 17 серпня.

Встановлено військових рф, які з танків розстріляли лікарню у ТростянціДБР встановило російських військових, які у березні з танків розстріляли лікарню у Тростянці на Сумщині.

«23 березня під час тимчасового захоплення російськими військовими міста Тростянець Сумської області з порушенням норм міжнародного гуманітарного права з танка Т-80 було обстріляно Тростянецьку міську лікарню», – нагадали у відомстві.

У ході слідства вдалося встановити, що наказав здійснити прицільні постріли по лікарні командир танка 6-ї танкової роти 12-го гвардійського танкового полку Шепетівський 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії.

Тоді екіпаж танка здійснив щонайменше три постріли з гармати, внаслідок чого було пошкоджено стаціонарний корпус лікарні, в якому на той момент перебували хворі та персонал.

Військовослужбовцю рф заочно повідомили про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст 438 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання щодо проведення спеціального досудового розслідування щодо підозрюваного.

Як відомо, Тростянця захопили російські агресори і місяць перебував в окупації. ЗСУ звільнили місто 25 березня.

Нагадаємо, раніше встановили особу військового росії, який наказав стріляти по цивільних на Київщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: