Газ в Україні не «осідає»: у Молдові відкинули звинувачення «Газпрому»

Читать на русском
У Молдові повідомили, що російський газ, який іде до них транзитом через Україну, не осідає там – це резерв Кишиніва.
newsmaker.md

Російський газ, призначений для Молдови, який, за словами «Газпрому», «осідає» в Україні – це резерви Кишиніва.

Про це заявив віцепрем'єр, міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину, повідомляє видання Point.md.

Скільки природного газу видобуває та споживає ЄвропаЄвропа видобуває газу вдвічі менше, ніж використовує. На інфографіці – рівень видобутку та споживання за останні десять років.

«Газпром», у недружньому стилі, до якого ми вже звикли, погрожує нам подальшим скороченням постачання газу. Вони звинувачують Україну та Молдову у тому, що є не правдою», – зазначив чиновник.

«Зрозуміло, що весь газ, який постачається Молдові, потрапляє до нашої країни. Весь газ, що поставляється на правий берег, оплачується і оплачуватиметься нами. Ті обсяги газу, які «Газпром» називає осівшими в Україні, — це наші запаси та резерви, що зберігаються на складах в Україні. Нехай і тут буде зрозуміло, що ці обсяги були і будуть повністю сплачені нашою країною», – заявив Спину.

Нагадаємо, напередодні в «Газпромі» заявили, що нібито фіксують «осідання» в Україні газу, призначеного для постачання Молдові за контрактом. У компанії пригрозили скоротити транзит через Україну в обсязі недопостачання.

Оператор ГТС України відкинув звинувачення росіян. Компанія наголосила, що всі обсяги природного газу, прийняті для подальшого транспортування споживачам Молдови, передані повністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: