У Харкові готуються перейменувати Московський район та проспект: нові назви

Читать на русском
Міськрада Харкова планує вже завтра провести голосування за перейменування Московського району та Московського проспекту.

Міськрада Харкова планує вже завтра провести голосування за перейменування Московського району та Московського проспекту.

Про це у вівторок, 10 травня, повідомив у Facebook директор департаменту з питань інформації та зв'язків із громадськістю Юрій Сидоренко.

Жукова чи Григоренка: як у Харкові намагаються перейменувати проспектСлово і діло пропонує подивитися, як довго у Харкові намагаються перейменувати проспект Жукова на проспект Григоренка.

«Проспекту Московського у Харкові, звісно ж, не буде. Його перейменування заплановане буквально на завтра. Це прерогатива сесії міської ради», – заявив Сидоренко.

За його словами, у ході засідання Топономічної комісії було ухвалено рішення про винесення на голосування міськради перейменування: Московського району – на Салтівський район, Московського проспекту – на проспект героїв Харкова, Білгородського шосе – на Харківське шосе, Білгородського узвозу – на вулицю Героїв Рятувальників.

Нові назви міськрада має затвердити вже завтра, 11 травня.

Нагадаємо, мер Харкова Ігор Терехов ще у квітні оголосив, що у Харкові приберуть усі топоніми, пов'язані з росією.

У Києві також почали процес перейменування власних назв, пов'язаних з рф та Білоруссю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: