Росія поширює черговий фейк, що Європа начебто пропонує Україні відмовитися від Бандери

Читать на русском
Кремлівські ЗМІ пишуть, що від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі.
lia.lvivcenter.org

Російська пропаганда поширює черговий фейковий наратив про те, що начебто Україні висунули вимогу для вступу до ЄС. Кремлівські ЗМІ пишуть, що «від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі».

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Зазначається, що як доказ цієї «вимоги» країна-агресор наводить озвучену в ефірі французького BFM TV тезу адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда про необхідність перейменування українських вулиць, названих на честь Бандери.

Єврокомісія повідомила, у яких випадках Україна може втратити статус кандидата в ЄСУкраїна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата в ЄС.

При цьому, свого часу цей же діяч сказав, що росія та Україна мають знайти компроміс щодо Донбасу.

У РНБО нагадують, що основними вимогами вступу України до ЄС залишаються проведення реформ та відповідність українського законодавства європейському.

«Позиція окремої персони не відображає настрої суспільства. Росія цитує лояльних «експертів», щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу у питанні підтримки України», - повідомляють в ЦПД.

Нагадаємо, що окупанти поширюють фейк про нібито поразку ЗСУ в Сєвєродонецьку.

Раніше російська пропаганда випустила фейки про українську пенсію за кордоном, зокрема, що пенсії можуть отримати лише ті, хто в Україні.

Також російські пропагандисти поширюють фейк, що ЗСУ відмовляються воювати західною зброєю.

Окрім цього, у ЦПД при РНБО розвінчали нову партію фейків щодо від'їзду чоловіків за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: